powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Φινάλε με ήττα και 8η θέση

Written By Unknown on Κυριακή 19 Απριλίου 2015 | 6:24 μ.μ.


Τη νίκη που θα της επέτρεπε να αποχαιρετήσει ευχάριστα τη σεζόν αλλά και να ανέβει μία θέση στη τελική κατάταξη αναζητούσε στη σημερινή αναμέτρηση η Νίκαια με αντίπαλο την Αίγινα. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές και μάλιστα στο ημίωρο ήταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά (3-1), τελικώς πλήρωσε κάποια νεκρά διαστήματα και γνώρισε την ήττα με 6-4.

Ο αγώνας

Αρκεί και μόνο να δει κανείς το τελικό σκορ για να αντιληφθεί ότι αμφότερες οι ομάδες μόνο σαν αγγαρεία δεν έβλεπαν την αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν όρεξη στο παιχνίδι τους και κατά διαστήματα απέδωσαν όμορφο ποδόσφαιρο. Εκείνη που χαμογέλασε πρώτη ήταν η Νίκαια. Μόλις στο 5’ ο Φύπε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Κάνδια να προλαβαίνει τον Μπακομήτρο Κ. και με κεφαλιά να ανοίγει λογαριασμό στο παιχνίδι. Πριν καλά καλά κοπάσουν όμως οι πανηγυρισμοί, η  Αίγινα απάντησε με τον Κουβάτσο τρία λεπτά αργότερα εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που επικράτησε στα καρέ της Νίκαιας και με σουτ από τα όρια της περιοχής ισοφάρισε σε 1-1. Η Νίκαια λίγο έλειψε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την αντίπαλό της σκοράροντας εκ νέου μετά την ισοφάριση αλλά το πλασέ του Φύπε στο 12’ εξουδετερώθηκε από τον Μπακομήτρο Κ.

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ινία του ματς σπαταλώντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα. Αρχικά, με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Ρούσσος βρέθηκε απέναντι στον Μακρή με τον τελευταίο να τον σταματά και τον Μπακομήτρο Ν. στη συνέχεια να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στο 22’ και πάλι ο Ρούσσος αστόχησε από πλεονεκτική.

Ό, τι δεν κατάφερε η Αίγινα στις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν σημείωσε η Νίκαια στην επόμενή της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Στο 31’ ο Καλογερόγιαννης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Φύπε ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με τη Νίκαια να μην σταματά εκεί και ένα λεπτό αργότερα να χτυπάει ξανά αυτή τη φορά με τον Βαλσαμάκη ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πάνω από τον Μπακομήτρο Κ. έπειτα από μακρινή μπαλιά του Σπήλιου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Οι Αιγινιώτες όμως είχαν και πάλι την απάντηση και δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Ρούσσος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Πασχάλη που δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να μειώσει σε 3-2.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο δεν άργησε η επίτευξη κάποιου τέρματος. Αφού πρώτα ο Φύπε απείλησε στο 50’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Μπακομήτρο Κ., η Αίγινα στο 65’ έκανε την ολική ανατροπή. Αρχικά, στο 51’ ο Γιαννούλης με πλασέ προλαβαίνοντας την έξοδο του Μουντρίχα ισοφάρισε σε 3-3 για να έρθει στο 64’ και πάλι ο Πασχάλης με παρόμοιο γκολ όπως και στο πρώτο ημίχρονο να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και τα δύο γρήγορα τέρματα της Αίγινας, η Νίκαια έμοιαζε μουδιασμένη στο παιχνίδι και αδυνατούσε να δημιουργήσει γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και διατηρούσαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 71’ έφτασαν κοντά σε ένα ακόμη τέρμα αλλά ο Μουντρίχας είπε όχι στην προσπάθεια του Γκοτσούλια μέσα από την περιοχή.

Στο τελευταίο τέταρτο η Νίκαια ανέβασε την απόδοσή της και μέσα από μία στημένη φάση βρήκε την ισοφάριση. Στο 85’ ο Σπλήλιος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Τριανταφύλλου να πηδάει ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έφερε τον αγώνα σε ισορροπία 4-4. Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχαν και πάλι οι Αγινιώτες και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ένα από την Μπακομήτρο Ν. με πέναλτι και ένα από τον Πασχάλη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν τη νίκη με 6-4.

ΑΕ Νίκαια: Μακρής (43’ Μουντρίχας), Σπήλιος, Παπαναστασίου, Παπαδόπουλος, Κάνδιας (λ.τρ. 14’ Δασκαλάκης), Τριανταφύλλου, Μουρατίδης, Βουρνάζος, Βαλσαμάκης, Φύπε, Καλογερόγιαννης (75’ Παπακωνσταντίνου)

ΑΕ Αίγινας: Μπακομήτρος Κ., Μαργαρώνης, Κάτσας (65’ Γκοτσούλιας), Παπαδόπουλος, Ζάρκα (46’ Γρυπαίος), Τσάνης, Πασχάλης, Γιαννούλης (73’ Χρυσοχόος) Κουβάτσος, Μπακομήτρος Ν., Ρούσσος


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ορφανός με βοηθούς τους Βαΐλα και Μαυρομιχάλη.  

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com