powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Νίκη να’ ναι και όπως να’ ναι

Written By Unknown on Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 | 7:38 μ.μ.


Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς φάσεις, πρέπει κιόλας να τις αξιοποιείς. Αυτό το αντιλήφθηκαν σήμερα οι παίκτες της Χαλκηδόνας. Η Νίκαια μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε μία από τις ομολογουμένως λιγοστές φάσεις που δημιούργησε και με ένα υπέροχο τέρμα του Χρήστου στο 33’ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο αγώνας

Μόλις στο 3’ η Νίκαια άγγιξε το γκολ. Ο Πνευματικός δεν υπολόγισε σωστά στέλνοντας τη μπάλα στα πόδια του Φύπε με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή αλλά να πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα και να χάνεται η ευκαιρία. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν και ο Μαρούλης έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του και επιχείρησε το σουτ με τον Μακρή να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Από τη μία, η Χαλκηδόνα είχε μία ανούσια υπεροχή. Είχε στο μεγαλύτερο διάστημα τη μπάλα στην κατοχή της δίχως όμως να καταφέρει να διασπάσει την άμυνα της Νίκαιας. Από τη μεριά της η Νίκαια κρατούσε σχετικά εύκολα την αντίπαλό της έξω από τα καρέ της αλλά κι εκείνη υστερούσε στο δημιουργικό κομμάτι. Μοναδικές απειλές και από τις δύο ομάδες ορισμένα μακρινά σουτ και οι στημένες φάσεις.

Στο 17’ ο Φύπε δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πνευματικού. Στο 19’ η Χαλκηδόνα λίγο έλειψε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Αναγνωστάκο που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ίδια κατάληξη και στο 23’ με τον Μακρή αυτή τη φορά να απομακρύνει με τα πόδια την προσπάθεια του Μαρούλη μέσα από την περιοχή. Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να ανοίξουν λογαριασμό στην αναμέτρηση ήρθε στο 33’ ο Χρήστου να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο πρώτο σκόρερ της Νίκαιας με μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Πνευματικού σημειώνοντας το 0-1.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη, εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Νίκαια αδυνατούσε να κάνει το παιχνίδι της γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Χαλκηδόνα η οποία όντας και πίσω στο σκορ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές της είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσαν τη μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις δίχως να κατορθώσουν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί με εξαίρεση στο 80’ όταν και ο Κούβαρης σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο καταγράφηκε στο 49’. Ο Μηνάγιας πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας τον Μαρούλη που έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 73’ ο Λοκόσι γέμισε στην περιοχή με τον Κούβαρη να πιάνει τη γυριστή κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Μακρή που έλεγχε τη φάση και άφησε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Για να φτάσουμε στο 80’ όταν και ο Αγουρσαλίδης έβγαλε τετ α τετ τον Κούβαρη αλλά το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό στέλνοντας τη μπάλα αρκετά μέτρα δίπλα από την εστία του Μακρή. Τελευταία φάση στην αναμέτρηση μία κεφαλιά του Λέσο ύστερα από φάουλ του Μηνάγια που πέρασε άουτ. Έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Νίκαια πανηγύρισε τη νίκη.

ΑΟ Χαλκηδών: Πνευματικός, Παπαδάκης, Λαουτάρης, Λοκόσι, Αναγνωστάκος (67’ λ.τρ. Κούβαρης), Λαπάτας, Μηνάγιας, Κούσιας, Αγουρσαλίδης, Λέσο, Μαρούλης (87’ Μακρυγιάννης)

ΑΕ Νίκαια: Μακρής, Παπαδόπουλος, Παπαναστασίου (59’ Μουρατίδης), Γεώργιζας, Δασκαλάκης, Κάνδιας, Φύπε, Σπήλιος, Βαλσαμάκης (72’ Κάμπια), Χρήστου, Τριανταφύλλου (81’ Μαλλιώρης)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καρυοφύλλης με βοηθούς τους Σινιοράκη και Σγάντζο.

Τα λάθη στοίχισαν

Written By Unknown on Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 | 8:28 μ.μ.


Στην 25η στροφή του πρωταθλήματος η Νίκαια φιλοξενούσε τον Αμπελακιακό όπου δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου, η απροσεξία στα τελειώματα των φάσεων ήταν στοιχεία που δεν της επέτρεψαν να πάρει έστω τον 1 βαθμό από την αναμέτρηση.

Ο Αμπελακιακός μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο. Πιέζοντας ψηλά δεν επέτρεπε στη Νίκαια να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχναν πιο απειλητικοί. Ωστόσο, εκείνη που έφτασε πρώτη με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ ήταν η Νίκαια. Στο 7' ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Χρήστου πραγματοποίησε τη συρτή σέντρα με τον Κάμπια να αφήνει στον επερχόμενο Φύπε αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Μαγιάτη.

Στο 14' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Ψώινος βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μουντρίχα όπου δεν αστόχησε για το 0-1.

Μετά το τέρμα του Αμπελακιακού η Νίκαια έδειξε σημάδια ανάκαμψης αλλά λίγο τα λάθη στη μεσαία γραμμή και λίγο στην τελική πάσα της στερούσαν την ισοφάριση. Τα λήθη αυτά λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί και πάλι ο Αμπελακιακός στο 28' αλλά ο Μουντρίχας με διπλή απόκρουση διατήρησε το 0-1.

Από κείνο το σημείο και έπειτα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Νίκαια δημιούργησε φάσεις θέλοντας να πάει στα ίσα στην ανάπαυλα δίχως όμως να τα καταφέρει. Στο 35' ο Φύπε δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τον Μαγιάτη να διώχνει τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα 1-2 του Φύπε με τον Σπήλιο, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα αλλά η προβολή του Βαλσαμάκη δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα. Με τη συμπλήρωση 45' ο Φύπε απείλησε και πάλι με τον Μαγιάτη να του λέει όχι.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκαια σπαταλούσε τις ευκαιρίες και ο Αμπελακιακός έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 53' ωραίος συνδυασμός των ποδοσφαιριστών της Νίκαιας, η μπάλα έφτασε στον Βαλσαμάκη που σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Μαγιάτη να αποκρούει. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά την απόκρουση ο Αμπελακιακός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ζώτο βρέθηκε απέναντι από τον Μουντρίχα με τον νεαρό τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι πήραν το ριμπάουντ, έγινε ένα σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κάνδια και ο διαιτητής Τζιούβελης υπέδειξε την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπουτάλης που ήταν εύστοχος σημειώνοντας το 0-2. Στο 57' ο Ζώτο απείλησε εκ νέου με τον Μουντρίχα να κρατάει το 0-2 ενώ με τη συμπλήρωση 65' στον αγώνα η Νίκαια έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ αλλά ο Μαγιάτης απομάκρυνε σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Φύπε.

Στο 69' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο αλλά ο Μουντρίχας δήλωσε και πάλι παρών διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα την προσπάθεια του Σκιαθίτη.

Στο 79' η Νίκαια δεν ήταν και πάλι εύστοχη καθώς η κεφαλιά του Βαλσαμάκη έπειτα από σέντρα του Σπήλιου πέρασε πάνω από τα οριζόντιο δοκάρι και όπως λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ότι όταν χάνεις ευκαιρίες δέχεσαι γκολ, δύο λεπτά αργότερα ο Αμπελακιακός διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με τον Σαρρηγιάννη που ήταν ο τελευταίος παραλήπτης ενός ωραίου συνδυασμού και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕ Νίκαια: Μουντρίχας, Παπαναστασίου, Μουρατίδης, Γεώργιζας, Κάνδιας, Τριανταφύλλου, Σπήλιος, Φύπε, Βαλσαμάκης, Χρήστου, Κάμπια

Αμπελακιακός: Μαγιάτης, Νάννος (79' Βασιλείου), Μπουτάλης, Αντιμαχίτης, Παπαδόπουλος, Σγούρδας, Ζώτο (84' Περσίδης), Σκιαθίτης, Θεοχάρης, Παπαθεοχάρης, Ψώιονος (71' Σαρρηγιάννης)


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τζιούβελης με βοηθούς τους Τίκα και Κεφαλιάκο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com