powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Ήττα για τη Νίκαια με πολλά παράπονα για τη διαιτησία

Written By beautymark.gr on Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 | 12:58 μ.μ.

Μία εμφάνιση που δεν χρήζει επαίνων και μία κακή διαιτησία είχαν σαν αποτέλεσμα η ΑΕ Νίκαιας να φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο της Προοδευτικής καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Δόξα Πειραιά. Η ομάδα του κύριου Μωυσιάδη παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων ιδίως στο πρώτο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του διαιτητή Ορφανού και της βοηθού Κουτσουμπού δεν κατόρθωσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην κατηγορία. Πλέον μετά από αυτό το αποτέλεσμα δεν μένει παρά να συγκεντρωθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν (εκτός έδρας με την Αίγινα και εντός έδρας με τη Δραπετσώνα) ούτως ώστε να πάρει ό, τι καλύτερο μπορεί από αυτά τα δύο παιχνίδια μήπως και καταφέρει να ανέβει βαθμολογικά και να μπει με άλλον αέρα στη μεγάλη μάχη των play-out. Σε μία μάχη όπου θα πρέπει να παρουσιαστεί αποφασισμένη και με πάθος για τη νίκη ώστε να μην δώσει το δικαίωμα σε κανέναν διαιτητή και κανέναν βοηθό να της στερήσουν το δικαίωμα να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη πρώτη κατηγορία.

Ο αγώνας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να απειλούν κυρίως με κάποια σουτ χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν το στόχο.

Πρώτη απείλησε η Νίκαια με τον Γαλανομάτη στο 3' όταν και δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Παγώνη όμως μπλοκάρει τη μπάλα για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα με τον Πήττα ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Καλογήρου να προλαβαίνει και να βάζει την κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 6' ο Μπένα επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τζαβέλλα, το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 7' σουτ από τον Βεκρή καμία ανησυχία για τον Μακρή.

Στο 8' ο Καλογερόγιαννης σούταρε εκτός περιοχής με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ενώ στο 9' ωραίο ένα δύο του Γαλακτερού με τον Κουκουλά το σουτ του Γαλακτερού όμως έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στα πρώτα δέκα λεπτά λοιπόν παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε πάρει τα ηνία του αγώνα αντιθέτως απειλούσαν και οι δύο με τη Νίκαια πάντως να έχει περισσότερες τελικές.

Η επόμενη φάση έγινε στο 21' όταν ο Γκιόκα δοκίμασε εκτός περιοχής να νικήσει τον Μακρή, η προσπάθειά του όμως δεν είχε αντίκρυσμα καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 23' η Δόξα Πειραιά άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Ο διαιτητής Ορφανός υπέδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Τσότσογλου μέσα στην περιοχή, μία απόφαση που αμφισβητήθηκε από τους Νικαιώτες. Ο Πήττας που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Με την επίτευξη του τέρματος η Δόξα Πειραιά πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν πιο απειλητική από τον αντίπαλό της. Κυκλοφορούσε με σχετική άνεση τη μπάλα δίχως να πιέζεται και φάνταζε ικανή να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 30' πολύ καλή κομπίνα σε φάουλ από τους γηπεδούχους, η μπάλα έφτασε στον Πήττα που βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή τον οποίο πέρασε αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά από αρκετή ώρα η Νίκαια απείλησε ξανά στο 32' με τον Μαναριώτη, το πλασέ του όμως από πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή σταμάτησε στον Παγώνη.

Στο 35' μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, το σουτ όμως του Χαραλάμπους σταμάτησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι.

Στο 37' ο Καλογερόγιαννης σούταρε έξω από τη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει εκτός.

Στο 40' δεύτερο πέναλτι για την Δόξα Πειραιά. Ο Πήττας τρύπωσε ανάμεσα στον Χαυτάκο και τον Γαλακτερό, έπεσε στο έδαφος με τον διαιτητή να υποδεικνύει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Κάρλες ο οποίος νικήθηκε από τον Μακρή κι έτσι κράτησε ζωντανή την ομάδα του στην προσπάθεια να διεκδικήσει βαθμό ή βαθμούς από τον αγώνα.

Στο 45΄ καλή ευκαιρία για τη Νίκαια να ισοφαρίσει με τον Γαλανομάτη, το σουτ του όμως μέσα από την περιοχή έχοντας πλάτη την εστία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τέρματος του Παγώνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου. Η Νίκαια μη έχοντας άλλη επιλογή πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση. Έχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Ωστόσο λίγο η υστέρηση στην τελική πάσα, λίγο η αδυναμία να εκμεταλλευτεί τα πολλά στημένα που κέρδισε και λίγο η διαιτησία δεν της επέτρεψαν να ανατρέψει το σκορ.

Η πρώτη φάση πάντως στο δεύτερο μισό άνηκε στους γηπεδούχους όταν στο 48' ο Σορώτος έπειτα από σέντρα πρόλαβε και έκανε το πλασέ με τον Μακρή να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Ένα λεπτό αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα Πειραιά να κάνει το 2-0 αλλά η κεφαλιά του Κάρλες απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Μπένα.

Στο 51' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουκουλά πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Παγώνης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 62' έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Τζαβέλλας βγήκε τετ α τετ πλάσαρε σωστά με τον διαιτητή όμως έπειτα από υπόδειξη της βοηθού Κουτσουμπού να ακυρώνει το γκολ. Ύστερα από αυτή την απόφαση οι ποδοσφαιριστές της Νίκαιας έπεσαν πάνω στη βοηθό διαμαρτυρόμενοι για τη μη επικύρωση του γκολ. Στη συνέχεια και για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση με τον Παπαϊωάνου Ι. να χτυπάει εκτός φάσης τον Τζαβέλλα και κάπου εκεί τα πνεύματα οξύνθηκαν για τα καλά με τους παίκτες των δύο ομάδων να ανοίγουν πολλά μέτωπα. Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε με τον απολογισμό να είναι μία κόκκινη κάρτα στον Πασχαλίδη που βρισκόταν στον πάγκο και από μία κίτρινη στον Τζαβέλλα και τον Παπαϊώννου Ι.

Με το ξεκίνημα ξανά του παιχνιδιού ο ρυθμός του αγώνα και κυρίως της Νίκαιας που πίεζε για την ισοφάριση έπεσε με τις ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Η καλύτερη από αυτές ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τζαβέλλας έπειτα από σέντρα του Κουκουλά από δεξιά έπιασε την κεφαλιά με τον Παγώνη όμως να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Μακρής απέκρουσε το πλασέ του Παναγιωτάκη Ι. ύστερα από σέντρα του Νομικού από δεξιά.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκαια δεν ευτύχησε και πάλι να ισοφαρίσει καθώς η κεφαλιά του Καλογερόγιαννη πέρασε πολύ έξω ενώ στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου το σουτ του Κουκουλά από πολύ πλάγια και δεξιά έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια με αποτέλεσμα παρά την αξιόλογη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκαια να γνωρίσει την ήττα με 1-0.

Δόξα Πειραιά: Παγώνης, Λίσι, Παπαϊωάννου Δ., Κάρλες (60' Καλογερόπουλος), Παπαϊωάννου Ι., Βεκρής, Σορώτος, Παναγιωτάκης Θ., Πήττας (90+ Παναγιωτάκης Ι.), Γκιόκα, Χαραλάμπους (83' Νομικός)

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου, Μπένα, Καλογήρου, Χαυτάκος (79' Τριανταφύλλου), Γαλανομάτης, Κουκουλάς, Τζαβέλλας, Μαναριώτης, Γαλακτερός (57' Τσελεπής), Καλογερόγιαννης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ορφανός με βοηθούς την Κουτσουμπού και τον Κιούση.

 Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com